Wiebes slaagt er niet in om eerste etappe Simac Ladies Tour te winnen met slechts enkele centimeters verschil

Wiebes slaagt er niet in om eerste etappe Simac Ladies Tour te winnen met slechts enkele centimeters verschil

De eerste etappe van de Simac Ladies Tour is afgelopen zondag gereden. De Nederlandse Marianne Vos, die als favoriet aan de start stond, slaagde er helaas niet in om de etappe te winnen. Met slechts enkele centimeters verschil werd ze tweede achter de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

De eerste etappe van de Simac Ladies Tour was een klimrit van 78 kilometer in het noorden van Nederland. De renners moesten vier beklimmingen bedwingen voordat ze de finish bereikten. Vos begon sterk aan de etappe en kwam als eerste boven op de tweede klim. Ook op de derde klim ging het goed voor Vos, maar op de laatste klim werd ze ingehaald door Longo Borghini.

Vos probeerde nog alles om de Italiaanse te verslaan, maar helaas was het niet genoeg. Uiteindelijk werd Vos tweede met slechts enkele centimeters verschil. Na afloop van de etappe was Vos teleurgesteld, maar ze benadrukte dat het een goede dag was voor haar.

Hoewel Vos de eerste etappe niet heeft gewonnen, is er nog steeds hoop voor de rest van de tour. Vos is een ervaren renster en heeft al veel wedstrijden gewonnen. Als ze haar beste prestaties kan leveren, is er nog steeds een kans dat ze de Simac Ladies Tour wint.