WHO meldt dat alle ziekenhuizen in het noorden van Gaza buiten werking zijn.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onlangs bekendgemaakt dat alle ziekenhuizen in het noorden van Gaza buiten werking zijn. Deze situatie is het gevolg van de vele jaren van oorlog en geweld tussen Israël en Palestina.

De WHO heeft verklaard dat de ziekenhuizen in het noorden van Gaza niet meer in staat zijn om patiënten te behandelen. De ziekenhuizen hebben te maken met een gebrek aan medicijnen, medische apparatuur en personeel. Ook zijn er te weinig elektriciteit en water om de ziekenhuizen te laten functioneren.

De WHO waarschuwt dat deze situatie ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de bevolking in Gaza. Veel mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg en kunnen niet worden behandeld voor hun aandoeningen. Dit kan leiden tot een toename van ziekte en sterfte in de regio.

De WHO roept op tot een einde aan de oorlog en geweld in Gaza. Het is cruciaal dat er een vredesakkoord wordt bereikt, zodat de bevolking toegang krijgt tot gezondheidszorg. Ook moet er meer geld worden geïnvesteerd in de infrastructuur van de ziekenhuizen, zodat ze weer kunnen functioneren. Alleen dan kan de bevolking van Gaza weer toegang krijgen tot gezondheidszorg.