Werkloosheid in Nederland blijft laag, aantal jongeren zonder baan is toegenomen

De Nederlandse economie blijft sterk, waardoor de werkloosheid in ons land laag blijft. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de werkloosheid in januari 2020 slechts 3,2 procent. Hoewel dit een lage werkloosheid is, is het aantal jongeren zonder baan toegenomen.

Volgens het CBS is het aantal jongeren tussen de 15 en 25 jaar zonder baan in januari 2020 gestegen naar 11,8 procent. Dit is een stijging van 0,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Deze stijging is vooral te wijten aan de toegenomen concurrentie op de arbeidsmarkt. Jongeren hebben vaak minder ervaring dan oudere werknemers en kunnen daardoor moeilijker een baan vinden.

De Nederlandse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om jongeren te helpen bij het vinden van een baan. Zo heeft de overheid een programma opgezet om jongeren te helpen bij het vinden van een baan of stage. Ook zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven die jongeren in dienst nemen.

Hoewel het aantal jongeren zonder baan is toegenomen, is de werkloosheid in Nederland nog steeds laag. De Nederlandse overheid blijft maatregelen nemen om jongeren te helpen bij het vinden van een baan. Als deze maatregelen effectief blijken, zal het aantal jongeren zonder baan waarschijnlijk afnemen.