Werkloosheid daalt na maanden van toename

De werkloosheid in Nederland daalt weer na maanden van toename. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal werklozen in januari 2021 met 6.000 afgenomen ten opzichte van december 2020. Dit betekent dat er nu 478.000 mensen zonder werk zijn.

De daling van de werkloosheid is een positief teken voor de Nederlandse economie. De afname van het aantal werklozen is vooral te danken aan de versoepeling van de coronamaatregelen. Naarmate meer bedrijven hun deuren weer openen, kunnen meer mensen aan het werk.

Ondanks de daling van de werkloosheid, blijft het aantal werklozen nog steeds hoger dan voor de coronacrisis. In februari 2020 was het aantal werklozen nog maar 354.000. Dit betekent dat er nog steeds 124.000 meer mensen zonder werk zijn dan vóór de crisis.

De Nederlandse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om werkloosheid tegen te gaan en bedrijven te helpen hun personeel in dienst te houden. Zo heeft de overheid een tijdelijk ontslagverbod ingesteld en is er een regeling voor loonsteun voor bedrijven die getroffen zijn door de crisis.

Hoewel de daling van de werkloosheid een positief teken is, is het belangrijk dat we blijven investeren in banen en ondernemerschap om ervoor te zorgen dat er meer banen worden gecreëerd. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat het aantal werklozen terugkeert naar het niveau van vóór de crisis.