Welke personen mogen Gaza verlaten nu de grens bij Rafah tijdelijk open is?

Welke personen mogen Gaza verlaten nu de grens bij Rafah tijdelijk open is?

De grens bij Rafah tussen Gaza en Egypte is tijdelijk geopend, waardoor bepaalde personen de kans krijgen om Gaza te verlaten. Deze personen zijn voornamelijk studenten, patiënten die medische behandeling nodig hebben, mensen met een humanitaire status, mensen die voor werk naar het buitenland moeten reizen en mensen die een familielid willen bezoeken.

Studenten die naar het buitenland willen reizen om een opleiding te volgen, moeten eerst een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit. Daarnaast moeten ze een verklaring van de universiteit waar ze naartoe willen reizen hebben. Deze verklaring moet aantonen dat de student een opleiding gaat volgen.

Mensen die medische behandeling nodig hebben, moeten eerst een verklaring van een arts hebben dat de behandeling in het buitenland noodzakelijk is. Daarnaast moeten ze een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit om Gaza te verlaten.

Mensen met een humanitaire status, zoals vluchtelingen, mogen ook Gaza verlaten. Ze moeten echter eerst een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit.

Mensen die voor werk naar het buitenland moeten reizen, moeten ook eerst een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit. Daarnaast moeten ze een verklaring hebben van hun werkgever dat ze naar het buitenland gaan voor werk.

Tot slot mogen mensen die een familielid willen bezoeken ook Gaza verlaten. Ze moeten eerst een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit en daarnaast een verklaring van hun familie dat ze hen gaan bezoeken.

In het algemeen moet iedere persoon die Gaza wil verlaten eerst een toestemming krijgen van de Palestijnse Autoriteit en daarnaast een verklaring hebben dat ze voor één van de bovengenoemde redenen naar het buitenland gaan. Als deze documentatie is goedgekeurd, mogen de personen Gaza verlaten via de grens bij Rafah.