Wegman mist WK-brons op drie honderdste, maar verdient olympisch ticket

De Nederlandse skeeleraar Jorrit Wegman heeft op het WK skeeleren in Hongarije een teleurstellende vierde plaats behaald. Wegman miste het brons op een haar na, maar verdient wel een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Wegman begon sterk aan de race en leek op weg naar een medaille. Hij kwam als tweede over de finish, maar werd uiteindelijk vierde na een hertelling. De Nederlander miste het brons op slechts 0,3 seconde.

Hoewel Wegman teleurgesteld was, was hij tevreden met zijn prestatie. “Ik heb alles gegeven wat ik had. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mee te doen aan het WK en dat ik de kans heb gekregen om me te meten met de beste skeeleraars ter wereld”, aldus Wegman.

Gelukkig voor Wegman heeft hij toch iets om naar uit te kijken. Door zijn prestatie op het WK heeft hij zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Dit is de eerste keer dat Wegman deelneemt aan de Olympische Spelen en hij is er erg blij mee.

Wegman is vastbesloten om zich nog verder te verbeteren en nog beter te presteren tijdens de Olympische Spelen. Hij is er klaar voor om zijn beste prestatie neer te zetten en een medaille te winnen.