Wegbeheerders strooien preventief zout bij code geel weer door mist en kans op gladheid

Wegbeheerders strooien preventief zout bij code geel weer door mist en kans op gladheid

Wegbeheerders hebben een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat wegen veilig en toegankelijk zijn voor alle weggebruikers. Om dit te bereiken, strooien ze preventief zout op de wegen bij code geel weer door mist en kans op gladheid.

Het strooien van zout is een effectieve manier om gladheid te voorkomen. Het zout absorbeert het vocht uit de lucht, waardoor de weg droger wordt. Daarnaast helpt het zout ook om ijs te smelten, waardoor het risico op gladheid vermindert.

Wegbeheerders kunnen verschillende soorten zout gebruiken, afhankelijk van de omstandigheden. Bij lage temperaturen wordt meestal natriumchloride gebruikt, omdat dit het meest effectief is bij het smelten van ijs. Bij hogere temperaturen wordt meestal calciumchloride gebruikt, omdat dit meer vocht absorbeert dan natriumchloride.

Het strooien van zout is echter niet zonder risico’s. Als er te veel zout wordt gestrooid, kan dit schadelijk zijn voor het milieu. Het kan de bodem verzuren en de waterkwaliteit verminderen. Daarom is het belangrijk dat wegbeheerders de juiste hoeveelheid zout strooien, afhankelijk van de omstandigheden.

Om ervoor te zorgen dat wegen veilig en toegankelijk blijven, moeten wegbeheerders preventief zout strooien bij code geel weer door mist en kans op gladheid. Door de juiste hoeveelheid te gebruiken, kunnen ze ervoor zorgen dat de wegen veilig en toegankelijk blijven, terwijl het milieu wordt beschermd.