Weekweerbericht: Koud en droog winterweer, schaatsen mogelijk op opgespoten baan

De winter heeft een koude en droge start gemaakt. In veel delen van het land is het koud genoeg geweest om de eerste schaatsbaan op te spuiten. Het weerbericht voor de komende week voorspelt dat het koud en droog blijft, dus er is een grote kans dat er meer schaatsbanen geopend worden.

Het koude weer is ideaal voor het opspuiten van schaatsbanen. De temperatuur moet onder het vriespunt zijn en er mag geen regen of sneeuw vallen. Als de temperatuur stijgt, smelt het ijs en wordt het te glad om te schaatsen.

De komende week zal het koud en droog blijven, waardoor er meer schaatsbanen geopend kunnen worden. De temperaturen zullen variëren van -2 tot +3 graden Celsius, met een lage luchtvochtigheid. Er zal weinig wind zijn, wat betekent dat het ijs stevig genoeg zal zijn om te schaatsen.

Het is dus een goed idee om je schaatsen te poetsen en je warme kleding klaar te leggen, want er zijn veel mogelijkheden om te schaatsen deze week. Geniet van de kou en het mooie winterweer en vergeet niet om je warm aan te kleden!