We hebben niet voldoende aandacht besteed aan een oorlog die daarom vraagt

We hebben niet voldoende aandacht besteed aan een oorlog die daarom vraagt

De oorlog in Jemen is een van de meest verwaarloosde conflicten ter wereld. Het conflict begon in 2014 toen de Houthi-rebellen de regering van president Abdrabbuh Mansur Hadi verdreven. Sindsdien heeft de oorlog miljoenen levens gekost en heeft het land geteisterd met een humanitaire crisis.

De situatie in Jemen is verschrikkelijk. Er is een gebrek aan voedsel, water en medicijnen. De meeste mensen hebben geen toegang tot basisvoorzieningen zoals elektriciteit, gezondheidszorg en onderwijs. De economie is ingestort en er is een gebrek aan werkgelegenheid. De situatie wordt nog erger gemaakt door de luchtaanvallen van de coalitie die wordt geleid door Saoedi-Arabië.

De internationale gemeenschap heeft niet genoeg gedaan om de situatie in Jemen te verbeteren. Hoewel er verschillende pogingen zijn gedaan om een vredesakkoord te bereiken, zijn deze pogingen mislukt. Er is ook weinig internationale druk op de partijen om een vredesakkoord te bereiken.

Het is belangrijk dat de internationale gemeenschap meer aandacht besteedt aan de oorlog in Jemen. Er moet meer druk worden uitgeoefend op de partijen om een vredesakkoord te bereiken. Er moet ook meer geld worden geïnvesteerd in humanitaire hulp om de situatie te verbeteren. Alleen door meer aandacht te besteden aan de oorlog in Jemen kunnen we een einde maken aan deze verschrikkelijke humanitaire crisis.