Wattimena en Van den Bergh stranden in tweede ronde WK darts

Het Wereldkampioenschap darts is in volle gang en Nederland heeft twee spelers die de tweede ronde hebben gehaald. Jermaine Wattimena en Jeffrey van den Bergh hebben beide hun eerste ronde wedstrijden gewonnen en zijn door naar de tweede ronde.

Wattimena, die de nummer twaalf van de wereld is, begon zijn wedstrijd tegen de Amerikaan John Henderson sterk. Hij won de eerste set met 4-2 en vervolgens de tweede set met 4-1. In de derde set kwam hij op een voorsprong van 3-1, maar Henderson kwam terug en won de set met 4-3. Wattimena herstelde zich echter en won de vierde set met 4-2, waardoor hij de wedstrijd won met 3-1.

Van den Bergh, die de nummer twintig van de wereld is, begon zijn wedstrijd tegen de Engelse darter Stephen Bunting sterk. Hij won de eerste set met 4-2 en vervolgens de tweede set met 4-3. In de derde set kwam hij op een voorsprong van 3-1, maar Bunting kwam terug en won de set met 4-3. Van den Bergh herstelde zich echter en won de vierde set met 4-2, waardoor hij de wedstrijd won met 3-1.

Beide spelers hebben hun eerste ronde wedstrijden gewonnen en zijn door naar de tweede ronde. Wattimena speelt nu tegen de Engelsman James Wade, terwijl Van den Bergh het opneemt tegen de Schot Peter Wright. Als ze hun tweede ronde wedstrijden winnen, zullen ze door naar de kwartfinale van het WK darts.

Het is duidelijk dat Nederland goed vertegenwoordigd is op het WK darts dit jaar. Wattimena en Van den Bergh hebben beide hun eerste ronde wedstrijden gewonnen en laten zien dat ze tot de beste darters ter wereld behoren. We hopen dat ze hun tweede ronde wedstrijden ook winnen en door naar de kwartfinale gaan.