Wat we weten over de dodelijke storm Daniël die Noord-Libië trof

Wat we weten over de dodelijke storm Daniël die Noord-Libië trof

De storm Daniël was een zeer krachtige storm die Noord-Libië op 6 januari 2020 trof. De storm had een windkracht van meer dan 100 kilometer per uur en veroorzaakte zware schade in de stad Benghazi. Volgens de Libische autoriteiten heeft de storm ten minste twee mensen het leven gekost.

De storm begon als een kleine depressie in de Middellandse Zee, maar werd al snel een zeer krachtige storm. Het was de eerste storm van dit jaar in Noord-Afrika. De Libische autoriteiten hebben gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de storm.

De storm heeft veel schade aangericht in Benghazi, waar veel huizen en gebouwen zijn beschadigd. Er zijn ook veel bomen omgevallen en er zijn stroomuitval en communicatieproblemen gemeld. Er zijn ook meldingen van overstromingen in sommige gebieden.

De Libische autoriteiten hebben gezegd dat ze alle nodige maatregelen hebben genomen om de bevolking te beschermen tegen de storm. Ze hebben ook gezegd dat ze de schade aan infrastructuur zullen herstellen.

De storm Daniël is een herinnering aan de kracht van de natuur en hoe kwetsbaar we zijn voor natuurrampen. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met extreme weersomstandigheden en dat we voorbereid zijn op mogelijke rampen.