Washington waarschuwt Nederlandse luchtvaart voor uitzetting uit VS na besluit Schiphol

Washington heeft Nederlandse luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd dat ze kunnen worden uitgezet uit de Verenigde Staten als gevolg van het besluit van Schiphol om een ​​verhoging van de luchthavenbelasting te introduceren.

De Amerikaanse ambassade in Den Haag heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd dat ze de verhoging van de luchthavenbelasting niet kunnen doorvoeren zonder de toestemming van de Amerikaanse overheid. Als de verhoging wordt doorgevoerd, zullen de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen worden gedwongen hun tarieven te verhogen, wat kan leiden tot hun uitzetting uit de VS.

De Amerikaanse ambassade heeft ook gewezen op het feit dat de verhoging van de luchthavenbelasting kan leiden tot een verlies van marktaandeel voor Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in de VS. De verhoging zal ook leiden tot een verlies van inkomsten voor Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, aangezien veel Amerikaanse reizigers liever andere maatschappijen kiezen die goedkopere tarieven aanbieden.

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat ze de verhoging van de luchthavenbelasting zal doorvoeren, maar heeft ook gezegd dat ze bereid is om met de Amerikaanse overheid te onderhandelen over een oplossing. De Nederlandse regering heeft ook gezegd dat ze bereid is om een ​​compensatie te bieden aan Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die mogelijk worden geraakt door de verhoging.

Het is belangrijk dat Nederlandse luchtvaartmaatschappijen samenwerken met de Amerikaanse overheid om een ​​oplossing te vinden voor dit probleem. Als er geen oplossing wordt gevonden, zou dit kunnen leiden tot ernstige gevolgen voor Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder mogelijk hun uitzetting uit de VS.