Warner Music maakt met behulp van AI een documentaire over zangeres Édith Piaf

Warner Music maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) om een documentaire te maken over de Franse zangeres Édith Piaf. De documentaire, getiteld ‘The Voice of a Sparrow’, is geproduceerd door Warner Music Group en gebaseerd op de muziek en levensverhaal van Piaf.

De documentaire gebruikt AI-technologie om de stem van Piaf te analyseren en te reproduceren. Het doel is om de stem van Piaf zo authentiek mogelijk te laten klinken, zodat luisteraars het gevoel krijgen dat ze naar haar echte stem luisteren.

De documentaire bevat ook interviews met mensen die Piaf hebben gekend, waaronder haar familie, vrienden en collega’s. Deze interviews worden gecombineerd met archiefbeelden en ander materiaal dat de documentaire een persoonlijk tintje geeft.

De documentaire is gemaakt met behulp van AI-technologie, maar het is ook een eerbetoon aan de legendarische zangeres. Het is een manier om haar verhaal te vertellen en haar stem voor eeuwig te bewaren.

De documentaire ‘The Voice of a Sparrow’ is nu beschikbaar op streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music. Luisteraars kunnen genieten van de authentieke stem van Édith Piaf en tegelijkertijd meer te weten komen over haar leven en muziek.