WaalwijkFC Utrecht verliest punten door gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk

WaalwijkFC Utrecht verliest punten door gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft afgelopen zondag punten verloren in de Eredivisie door een gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon goed voor FC Utrecht. Na een kwartier spelen scoorde Gyrano Kerk de openingstreffer. Na deze goal leek het erop dat FC Utrecht de wedstrijd onder controle had, maar RKC Waalwijk kwam terug in de wedstrijd. Na een fout van FC Utrecht kreeg RKC Waalwijk een penalty. De penalty werd benut door Anouar Hadouir, waardoor de stand gelijk werd getrokken.

FC Utrecht kreeg daarna nog een kans om de wedstrijd te winnen. Na een overtreding op Gyrano Kerk kreeg FC Utrecht een strafschop. Sander van de Streek nam de strafschop, maar hij schoot de bal over het doel. Hierdoor kon RKC Waalwijk de wedstrijd in evenwicht houden en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Het resultaat was teleurstellend voor FC Utrecht, omdat ze de kans hadden om punten te pakken tegen RKC Waalwijk. Door de gemiste strafschop heeft FC Utrecht de kans laten liggen om punten te pakken en zullen ze hun kansen op Europees voetbal moeten vergroten door hun volgende wedstrijden te winnen.