VS verheft handelsbeperkingen voor 27 Chinese bedrijven

VS verheft handelsbeperkingen voor 27 Chinese bedrijven

De Verenigde Staten hebben onlangs handelsbeperkingen ingesteld voor 27 Chinese bedrijven. Deze beperkingen zijn bedoeld om de Chinese overheid tegen te gaan in hun pogingen om de rechten van de mensenrechten te schenden.

De beperkingen zijn ingesteld door het Amerikaanse ministerie van Financiën en verbieden Amerikaanse bedrijven om met deze Chinese bedrijven te handelen. De bedrijven die betrokken zijn bij de beperkingen zijn onder andere betrokken bij de bouw van kampen waar mensen worden opgesloten, gedwongen arbeid en andere mensenrechtenschendingen.

De VS heeft ook aangekondigd dat ze meer maatregelen zullen nemen tegen de Chinese overheid als ze niet stoppen met de mensenrechtenschendingen. De VS heeft al eerder sancties ingesteld tegen China voor hun behandeling van de Oeigoeren, een etnische minderheid in het land.

De VS is niet de enige die maatregelen neemt tegen China. Ook de Europese Unie heeft sancties ingesteld tegen China voor hun mensenrechtenschendingen. Ook andere landen, zoals Canada en Australië, hebben sancties ingesteld tegen China.

Het is duidelijk dat er steeds meer druk komt op China om hun mensenrechtenschendingen te stoppen. Hoewel de beperkingen van de VS en andere landen een kleine stap zijn, is het een duidelijk signaal dat er niet langer wordt getolereerd dat China mensenrechten schendt.