VS meldt dat deal over vrijlating gijzelaars 'nabij is dan ooit'

VS meldt dat deal over vrijlating gijzelaars ‘nabij is dan ooit’

De Verenigde Staten melden dat een deal over de vrijlating van gijzelaars ‘nabij is dan ooit’. De VS hebben samengewerkt met de regering van Afghanistan om de gijzelaars vrij te krijgen. Dit is een grote stap vooruit in de pogingen om de gijzelaars vrij te krijgen, die al maanden vastzitten.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft gezegd dat de VS en Afghanistan ‘nabij zijn om een overeenkomst te sluiten over de vrijlating van de gijzelaars’. Hij zei ook dat de VS ‘alles in het werk stellen om de gijzelaars zo snel mogelijk vrij te krijgen’.

De gijzelaars zijn twee Amerikaanse docenten en een Australische arts die in augustus 2019 in Afghanistan werden ontvoerd. De Taliban hebben gezegd dat ze bereid zijn om de gijzelaars vrij te laten als de VS vijf Taliban-gevangenen vrijlaten.

De VS hebben aangeboden om de gevangenen vrij te laten, maar hebben gezegd dat ze niet bereid zijn om de Taliban-gevangenen vrij te laten. In plaats daarvan hebben ze aangeboden om een ruil te doen waarbij de Taliban-gevangenen worden uitgewisseld voor andere gevangenen. De Taliban hebben dit aanbod afgewezen.

Hoewel er nog geen definitieve overeenkomst is bereikt, is het duidelijk dat de VS en Afghanistan dichter bij een deal zijn dan ooit. Als de deal wordt bereikt, zal dit een grote opluchting zijn voor de families van de gijzelaars, die al maandenlang in spanning hebben gezeten.