VS-kinderen: Instagram verzamelt illegaal data

VS-kinderen zijn een steeds groter wordend probleem op Instagram. Het sociale netwerk verzamelt illegaal gegevens van kinderen onder de 16 jaar, wat in strijd is met de privacywetgeving van de Europese Unie.

Volgens de Europese privacywetgeving is het verzamelen van persoonlijke gegevens van kinderen onder de 16 jaar alleen toegestaan met toestemming van de ouders. Instagram heeft echter geen systeem om deze toestemming te verifiëren, waardoor het bedrijf illegaal data verzamelt van kinderen.

Het probleem wordt verder verergerd door het feit dat veel ouders niet bewust zijn van de privacywetgeving en niet weten dat hun kinderen gegevens aan Instagram verstrekken. Ook hebben veel ouders geen idee hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen deze praktijken.

Er zijn verschillende manieren waarop ouders hun kinderen kunnen beschermen tegen het verzamelen van illegale gegevens op Instagram. Ten eerste kunnen ze hun kinderen leren hoe ze hun privacyinstellingen kunnen aanpassen, zodat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot hun profiel. Ook kunnen ouders hun kinderen leren hoe ze geen persoonlijke informatie op Instagram moeten delen, zoals hun adres of telefoonnummer.

Ten tweede kunnen ouders ervoor zorgen dat hun kinderen alleen gebruikmaken van Instagram als ze ouder dan 16 jaar zijn. Dit is belangrijk omdat Instagram geen toestemming vraagt aan ouders als hun kinderen onder de 16 jaar zijn.

Tot slot kunnen ouders hun kinderen leren om kritisch te zijn over wat ze op sociale media delen. Kinderen moeten leren dat ze niet alles moeten geloven wat ze op internet lezen, en dat ze voorzichtig moeten zijn met het delen van persoonlijke informatie.

Als ouders hun kinderen goed opvoeden en hen leren hoe ze hun privacy op Instagram kunnen beschermen, kunnen ze voorkomen dat Instagram illegaal data verzamelt van kinderen.