VS begint in september met het trainen van Oekraïense piloten voor F-16’s

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze in september zullen beginnen met het trainen van Oekraïense piloten voor de F-16-gevechtsvliegtuigen. Dit is een belangrijke stap in de versterking van de defensiecapaciteit van Oekraïne.

De Oekraïense regering heeft al langer gepleit voor meer militaire steun van de Verenigde Staten. De VS hebben nu besloten om Oekraïense piloten te trainen in het gebruik van de F-16-gevechtsvliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn een van de meest geavanceerde en krachtige gevechtsvliegtuigen ter wereld.

De training zal plaatsvinden in de VS en zal ongeveer een jaar duren. De Oekraïense piloten zullen worden getraind in het gebruik van de F-16, maar ook in andere aspecten van militaire luchtvaart. Na afloop van de training zullen de piloten in staat zijn om hun land te verdedigen tegen agressie van buitenaf.

De VS hopen dat deze training een bijdrage zal leveren aan de stabiliteit in Oost-Europa. Het is een duidelijk signaal dat de VS bereid zijn om Oekraïne te helpen bij het versterken van haar defensiecapaciteit.

De Oekraïense regering is verheugd over deze stap en hoopt dat het een duidelijk signaal is dat de VS bereid zijn om Oekraïne te helpen bij het versterken van haar defensiecapaciteit. De regering hoopt dat dit een bijdrage zal leveren aan de stabiliteit in Oost-Europa.