VS aanklaagt voormalig ambassadeur voor spionage ten gunste van Cuba gedurende meer dan veertig jaar

De Verenigde Staten hebben een voormalig ambassadeur aangeklaagd wegens spionage ten gunste van Cuba gedurende meer dan veertig jaar. De voormalig ambassadeur, Walter Kendall Myers, en zijn vrouw Gwendolyn Steingraber Myers, werden gearresteerd op 21 mei 2009.

Volgens de aanklacht hadden de Myers’ meer dan veertig jaar lang geheime informatie verzameld en doorgegeven aan Cuba. Ze zouden informatie hebben verzameld over de politieke, economische en militaire situatie in de Verenigde Staten en deze informatie hebben doorgegeven aan Cuba.

De Myers’ werden beschuldigd van het verzamelen en doorgeven van geheime informatie aan Cuba, het verbergen van hun activiteiten voor de Amerikaanse autoriteiten, het ontduiken van belastingen en het vervalsen van documenten.

De voormalig ambassadeur was een hooggeplaatste functionaris bij de Amerikaanse regering. Hij had toegang tot geheime informatie over de Verenigde Staten en andere landen. Hij was ook betrokken bij verschillende internationale onderhandelingen.

De voormalige ambassadeur en zijn vrouw werden gearresteerd na een onderzoek van de FBI. Ze werden beschuldigd van spionage ten gunste van Cuba gedurende meer dan veertig jaar. Ze riskeren een gevangenisstraf van maximaal levenslang.

De Amerikaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze niet zullen tolereren dat Amerikanen geheime informatie verzamelen en doorgeven aan buitenlandse regeringen. Ze hebben ook aangekondigd dat ze iedereen die betrokken is bij dergelijke activiteiten zullen vervolgen.