Vrouwen Champions League krijgt nieuwe opzet: poules worden afgeschaft

De UEFA Women’s Champions League krijgt een nieuwe opzet. De poulesfase wordt afgeschaft en vervangen door een knock-out-formaat. Dit betekent dat er geen groepswedstrijden meer zullen zijn, maar dat elke wedstrijd een directe eliminatieronde zal zijn.

De UEFA heeft deze verandering aangekondigd om de competitie meer dynamisch en spannend te maken. De knock-out-formaat zal ook de kwaliteit van de wedstrijden verhogen, omdat er meer druk op de teams zal staan om te winnen.

De verandering zal ook invloed hebben op de kwalificatieprocedure. Er zullen minder teams deelnemen aan de competitie, omdat er geen groepswedstrijden meer zullen zijn. Als gevolg hiervan zullen er slechts twee teams uit elke landelijke competitie kunnen deelnemen.

De verandering is ook bedoeld om de competitie meer toegankelijk te maken voor teams uit kleinere landen. Omdat er geen groepswedstrijden meer zullen zijn, zullen kleinere landen eerder in aanmerking komen voor deelname aan de competitie.

De UEFA Women’s Champions League is een van de meest prestigieuze competities in het vrouwenvoetbal en de veranderingen zullen ervoor zorgen dat het nog spannender wordt. De veranderingen zullen ook meer teams uit kleinere landen de kans geven om deel te nemen aan de competitie.