Vrouw bekent betrokkenheid bij Franse seriemoordenaar 'monster van Ardennen'

Vrouw bekent betrokkenheid bij Franse seriemoordenaar ‘monster van Ardennen’

Een vrouw uit het Franse dorpje Ville-sur-Lumes heeft bekend dat ze betrokken was bij de gruwelijke misdaden van de seriemoordenaar die bekend staat als de ‘Monster van Ardennen’. De vrouw, die bekend staat als Monique Olivier, was de vriendin van Michel Fourniret, die in 2008 werd veroordeeld voor de moord op acht jonge meisjes tussen 1987 en 2001.

Volgens de Franse autoriteiten was Olivier een medeplichtige in de misdaden van Fourniret. Ze zou hem geholpen hebben bij het lokaliseren van slachtoffers, het verbergen van lijken en het vervalsen van documenten. Ook zou ze hem geholpen hebben bij het ontsnappen uit de gevangenis in 2003.

Olivier heeft toegegeven dat ze wist dat Fourniret meisjes vermoordde, maar ze ontkent dat ze daar direct bij betrokken was. Ze zegt dat ze bang was voor Fourniret en dat ze geen andere keuze had dan hem te helpen.

De autoriteiten hebben Olivier veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Hoewel velen haar veroordeling toejuichen, zijn er ook veel mensen die vinden dat de straf te licht is. De familie van de slachtoffers is woedend en vindt dat Olivier meer verantwoordelijkheid moet nemen voor haar daden.

Het geval van Olivier toont aan hoe moeilijk het is om mensen die betrokken zijn bij seriemoordenaars te vervolgen. Hoewel veel mensen haar veroordeling toejuichen, blijft de vraag of de straf voldoende is om recht te doen aan de slachtoffers en hun familie.