Vroege Sinterklaasintocht en aangepaste openingstijden vanwege Pakjesavond

De Sinterklaasintocht is al jaren een belangrijk onderdeel van de Nederlandse traditie. Elk jaar worden er in de maand november veel verschillende Sinterklaasintochten georganiseerd in steden en dorpen over het hele land. Dit jaar is er echter iets anders. Vanwege de coronapandemie zijn er aanpassingen gemaakt aan de Sinterklaasintocht.

In veel steden en dorpen is de Sinterklaasintocht vervroegd. De intocht begint al in oktober, zodat mensen de kans hebben om de Sint te zien voordat de lockdown begint. Ook zijn er aanpassingen gemaakt aan de openingstijden van winkels en andere bedrijven. Veel winkels hebben hun openingstijden verruimd om ervoor te zorgen dat mensen voldoende tijd hebben om hun cadeaus voor Pakjesavond te kopen.

Ook zijn er verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen genieten van de Sinterklaasintocht. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om afstand te houden en mondkapjes te dragen. Ook worden er verschillende hygiƫnemaatregelen genomen, zoals het regelmatig desinfecteren van oppervlakken en het verstrekken van handgel.

Hoewel de Sinterklaasintocht dit jaar anders is dan anders, is het nog steeds een leuke en gezellige traditie. De vervroegde intochten en aangepaste openingstijden zorgen ervoor dat iedereen op een veilige manier kan genieten van de Sinterklaasintocht.