Vrachtschip Fremantle Highway, dat uitbrandde, komt zaterdag aan in Rotterdam

Vrachtschip Fremantle Highway, dat uitbrandde, komt zaterdag aan in Rotterdam

Afgelopen maandag is het vrachtschip Fremantle Highway, dat vorige week uitbrandde, uit de Noorse wateren vertrokken. Zaterdag komt het schip aan in Rotterdam.

Het schip, dat onder de vlag van de Marshall Eilanden vaart, was op weg naar het Noorse stadje Bergen toen het vuur uitbrak. De bemanning heeft het vuur kunnen blussen met behulp van de brandweer van Bergen.

De bemanning is in veiligheid gebracht en heeft geen gewonden opgelopen. Het schip is echter zwaar beschadigd door de brand. Er is een grote hoeveelheid olie uit het schip gelopen, waardoor er een milieuramp dreigde te ontstaan.

Het schip is nu onderweg naar Rotterdam, waar het zaterdag aankomt. Daar zal het schip grondig worden geïnspecteerd en worden gerepareerd. De kosten voor de reparaties worden betaald door de verzekeringsmaatschappij van het schip.

De komst van het schip naar Rotterdam is goed nieuws voor de lokale economie. De reparaties zullen veel werkgelegenheid bieden aan lokale bedrijven en werven.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. Er wordt vermoed dat er een technisch defect was, maar dit is nog niet bevestigd. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Het vrachtschip Fremantle Highway zal zaterdag aankomen in Rotterdam. De reparaties zullen veel werkgelegenheid bieden aan lokale bedrijven en werven. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, maar dit is nog niet bevestigd.