Vrachtschip Fremantle Highway, dat uitbrandde, arriveert in Rotterdam op zaterdag.

Vrachtschip Fremantle Highway, dat uitbrandde, arriveert in Rotterdam op zaterdag.

Afgelopen zaterdag is het vrachtschip Fremantle Highway aangekomen in Rotterdam. Het schip was eerder deze maand uitgebrand in de Golf van Oman, waardoor het ongeveer twee weken aan de kade heeft gelegen.

De brand op het schip begon op 17 januari, toen het zich in de Golf van Oman bevond. De bemanning kon het schip veilig verlaten, maar de brandweer had moeite om het vuur te blussen. Uiteindelijk kon het schip naar een nabijgelegen haven worden gebracht, waar het werd geborgen.

De lading van het schip bestond uit voedsel, medicijnen en andere benodigdheden. De lading is niet beschadigd geraakt door de brand, maar het schip zelf moet worden gerepareerd voordat het weer kan varen.

De Nederlandse autoriteiten hebben de komst van het schip aangekondigd en er is een team van specialisten aan boord om de reparaties uit te voeren. Er wordt verwacht dat de reparaties binnen enkele weken zullen worden afgerond.

Het vrachtschip Fremantle Highway is een belangrijke aanvoerder van voedsel en medicijnen naar Nederland. De komst van het schip in Rotterdam is daarom goed nieuws voor de Nederlandse economie.