Vorig jaar hebben toeristen in ons land 96 miljard euro besteed

Vorig jaar hebben toeristen die ons land bezochten een recordbedrag van 96 miljard euro besteed. Deze bestedingen hebben een enorme bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben toeristen in 2018 bijna 20 miljard euro meer uitgegeven dan in 2017.

Deze toename is vooral te danken aan de stijging van het aantal buitenlandse bezoekers. Er kwamen vorig jaar meer dan 24 miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 2017. Deze toeristen hebben vooral geld uitgegeven aan winkelen, restaurants en hotels.

Deze cijfers tonen aan dat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is voor Nederland. Het stimuleert niet alleen de lokale economie, maar creƫert ook banen en verbetert de infrastructuur. Het is daarom belangrijk dat we ons land blijven promoten als een populaire bestemming voor toeristen.

De Nederlandse overheid heeft al verschillende initiatieven genomen om het toerisme te stimuleren. Zo heeft de overheid een aantal subsidies toegekend aan lokale bedrijven om hun activiteiten te promoten en heeft zij ook een aantal campagnes gelanceerd om de bekendheid van Nederland als toeristische bestemming te vergroten.

Hoewel de cijfers van vorig jaar erg positief zijn, is het belangrijk dat we ons blijven inspannen om het toerisme in Nederland te stimuleren. Door de juiste maatregelen te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat Nederland een populaire bestemming blijft voor toeristen uit de hele wereld.