Volleybalsters vieren brons op EK: 'Een gouden rand om onze prestatie'

Volleybalsters vieren brons op EK: ‘Een gouden rand om onze prestatie’

De Nederlandse volleybalsters hebben op het Europees Kampioenschap (EK) een bronzen medaille gewonnen. Na een spannende finale tegen Italië, wonnen de Nederlandse dames met 3-1. De Nederlandse aanvoerder Maret Grothues was zichtbaar opgelucht na de wedstrijd. “We hebben hard gewerkt voor deze prestatie en het voelt geweldig om hier te staan met een bronzen medaille om onze nekken”, zei ze.

De Nederlandse dames begonnen sterk aan het EK. Ze wonnen alle groepswedstrijden en bereikten de halve finale. In de halve finale verloren ze echter van Servië, waardoor ze in de strijd om brons terecht kwamen. In de finale tegen Italië speelden de Nederlandse dames een geweldige wedstrijd. Ze wonnen met 3-1 en konden daarmee de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De Nederlandse volleybalsters waren erg blij met hun prestatie. “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hier te staan en het voelt geweldig om onze prestatie met een bronzen medaille te vieren”, zei Grothues. De Nederlandse coach Giovanni Guidetti was ook erg trots op zijn team: “Ik ben zo trots op mijn team, ze hebben echt hard gewerkt voor deze prestatie. We hebben een gouden rand om onze prestatie gegeven.”

Het EK was een grote prestatie voor de Nederlandse volleybalsters. Ze hebben laten zien dat ze tot de beste teams van Europa behoren en dat ze klaar zijn voor de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. De Nederlandse dames hebben laten zien dat ze klaar zijn om voor goud te strijden.