Volleybalsters starten EK met overwinning op Spanje

Volleybalsters starten EK met overwinning op Spanje

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap (EK) gewonnen. In een spannende wedstrijd versloegen ze Spanje met 3-2.

De Nederlandse ploeg begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 25-19. De tweede set ging echter verloren, waardoor de Spanjaarden de voorsprong namen. In de derde set kwamen de Nederlandse volleybalsters terug en wonnen deze met 25-23. De vierde set ging verloren, waardoor er een vijfde set moest worden gespeeld. In deze set wisten de Nederlandse volleybalsters hun kracht te bundelen en wonnen met 15-12.

De Nederlandse ploeg was erg blij met de overwinning. “We hebben hard gewerkt voor deze overwinning en het is fijn dat het resultaat er is”, zei aanvoerder Maret Balkestein-Grothues na afloop van de wedstrijd. “We hebben laten zien dat we een goed team zijn en dat we klaar zijn voor de rest van het toernooi.”

De Nederlandse ploeg speelt nu tegen Turkije in hun tweede wedstrijd van het EK. Als ze deze wedstrijd winnen, zullen ze zich plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi. De Nederlandse volleybalsters hopen dat ze hun goede vorm kunnen vasthouden en dat ze verder kunnen komen in het toernooi.