Vollering wint zwaarste bergrit en pakt leiderstrui in Ronde van Romandië

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft de leiderstrui in de Ronde van Romandië gepakt na een zware bergrit. Evenepoel, die voor Deceuninck-Quick Step uitkomt, won de zwaarste etappe van de ronde, waarin hij de klim naar de Col de la Forclaz beklom.

De 19-jarige renner was de beste in de klim en versloeg zijn concurrenten met bijna twee minuten voorsprong. Hij was ook de enige renner die de klim in minder dan een uur kon voltooien. Evenepoel had al eerder de leiderstrui gepakt na een tijdrit, maar door zijn overwinning in de bergrit heeft hij zijn voorsprong vergroot.

De Ronde van Romandië is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden in Zwitserland. De ronde bestaat uit acht etappes, waaronder twee tijdritten en twee bergritten. Evenepoel heeft al twee etappes gewonnen en staat nu bovenaan in het algemeen klassement.

De jonge Belg is een van de meest veelbelovende wielrenners van dit moment. Hij heeft al verschillende wedstrijden gewonnen, waaronder de Ronde van San Juan en de Ronde van Burgos. Met zijn overwinning in de Ronde van Romandië heeft hij bewezen dat hij een van de beste wielrenners ter wereld is.

Het is duidelijk dat Remco Evenepoel een grote toekomst tegemoet gaat. Hij heeft al bewezen dat hij een van de beste wielrenners is en met zijn overwinning in de Ronde van Romandië heeft hij laten zien dat hij ook goed is in bergritten. Als hij zo doorgaat, zal hij in de toekomst nog veel meer wedstrijden winnen.