Volkswagen moet weer schadevergoeding betalen na oordeel van rechter voor fraude

Volkswagen moet weer schadevergoeding betalen na oordeel van rechter voor fraude

met dieselmotoren

Volkswagen heeft weer een schadevergoeding moeten betalen na een oordeel van de rechter. Dit keer gaat het om de fraude met dieselmotoren die Volkswagen jarenlang heeft gepleegd.

Volkswagen had al eerder schadevergoedingen moeten betalen voor deze fraude, maar deze keer gaat het om een schadevergoeding van €830 miljoen. De schadevergoeding is bedoeld om de klanten te compenseren voor de schade die ze hebben geleden door de fraude.

De rechter heeft Volkswagen veroordeeld omdat het bedrijf jarenlang dieselmotoren heeft verkocht die niet voldeden aan de milieu-eisen. De motoren waren uitgerust met software die de uitstoot van schadelijke stoffen verlaagde tijdens tests, maar in werkelijkheid werden er veel meer schadelijke stoffen uitgestoten dan toegestaan.

Volkswagen heeft toegegeven dat het bedrijf verkeerd heeft gehandeld en heeft aangegeven dat het zich bewust is van de gevolgen van de fraude. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat het zal proberen om de schade voor de klanten te beperken.

Hoewel de schadevergoeding een stap in de goede richting is, is het belangrijk dat Volkswagen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Het bedrijf moet ervoor zorgen dat er geen herhaling is van deze fraude en dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort fraudes in de toekomst weer voorkomen.