Volgens mensenrechtenorganisatie doodden Saoedi’s honderden vluchtelingen

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft onlangs beweerd dat Saoedi-Arabië meer dan honderd vluchtelingen heeft gedood in een poging om de grenzen te beveiligen. Volgens de organisatie hebben de Saoedische autoriteiten de vluchtelingen gedood tijdens hun pogingen om illegaal de grens over te steken.

De mensenrechtenorganisatie heeft gezegd dat de meeste slachtoffers afkomstig waren uit Jemen, waar een burgeroorlog woedt. Ze zouden op weg zijn naar Saoedi-Arabië om te vluchten voor de oorlog, maar werden gedood door de Saoedische autoriteiten.

Volgens Amnesty International hebben de Saoedische autoriteiten de vluchtelingen gedood met behulp van schietpartijen, waarbij ze ook vrouwen en kinderen hebben gedood. De organisatie heeft ook gezegd dat er geen onderzoek is gedaan naar deze doodslag en dat de Saoedische autoriteiten geen verantwoording hebben afgelegd voor hun daden.

De mensenrechtenorganisatie heeft Saoedi-Arabië opgeroepen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de dood van de vluchtelingen en om verantwoordelijken aan te klagen. Ze hebben ook gezegd dat de Saoedische autoriteiten meer moeten doen om de mensenrechten te beschermen en om ervoor te zorgen dat er geen andere mensen meer worden gedood bij pogingen om de grens over te steken.

Het is belangrijk dat Saoedi-Arabië de mensenrechten respecteert en ervoor zorgt dat er geen andere mensen meer worden gedood bij pogingen om de grens over te steken. Het is ook belangrijk dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de dood van de vluchtelingen, zodat er verantwoordelijken aangeklaagd kunnen worden.