Volgend jaar verwachten we meer vluchten dan voor de coronapandemie.

Met de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen, verwachten luchtvaartmaatschappijen dat het aantal vluchten volgend jaar weer zal toenemen. Hoewel de luchtvaartsector hard geraakt is door de pandemie, zijn er ook veel positieve tekenen.

De International Air Transport Association (IATA) voorspelt dat het aantal vluchten in 2021 met meer dan 50% zal stijgen ten opzichte van 2020. Dit betekent dat er meer dan 4 miljard passagiers zullen reizen, wat nog steeds minder is dan het aantal vluchten in 2019.

Om deze groei te ondersteunen, hebben veel luchtvaartmaatschappijen hun netwerken uitgebreid en nieuwe routes toegevoegd. Er worden ook nieuwe technologieën geïntroduceerd om de veiligheid en hygiëne aan boord te verbeteren.

De luchtvaartindustrie heeft ook nieuwe manieren bedacht om passagiers aan te trekken, zoals het aanbieden van lagere tarieven en flexibele boekingsmogelijkheden. Ook zijn er verschillende initiatieven om de kosten te verlagen, zoals het verminderen van brandstofverbruik en het verhogen van het gebruik van duurzame energie.

Hoewel er veel positieve tekenen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat de luchtvaartsector nog steeds een lange weg te gaan heeft voordat het weer terug is op het niveau van voor de pandemie. Het is daarom belangrijk dat luchtvaartmaatschappijen blijven innoveren en investeren om de sector weer op de rails te krijgen.