Volendam-speler Eiting: Arbitragecommissie moet uitspraak doen in transfersoap

Volendam-speler Jurgen Eiting heeft de arbitragecommissie gevraagd om een uitspraak te doen in de transfersoap die is ontstaan na een mislukte transfer naar FC Utrecht. Eiting, die in de zomer van 2019 bij Volendam speelde, wilde naar FC Utrecht verhuizen, maar de club weigerde de transfer te accepteren. De speler stelt dat hij een contract met FC Utrecht had gesloten, maar de club ontkent dit.

Eiting heeft nu de arbitragecommissie gevraagd om een uitspraak te doen over de situatie. Hij stelt dat hij een contract met FC Utrecht had gesloten en dat de club de transfer niet heeft geaccepteerd. Volgens Eiting heeft hij daardoor een schade geleden, omdat hij geen kans heeft gehad om bij FC Utrecht te spelen.

De arbitragecommissie moet nu een uitspraak doen over de situatie. Als zij besluit dat Eiting een contract met FC Utrecht had, dan zal hij mogelijk schadevergoeding krijgen van de club. Als de uitspraak echter is dat er geen contract was, dan zal Eiting geen schadevergoeding krijgen.

Het is afwachten wat de arbitragecommissie gaat beslissen. Wat wel duidelijk is, is dat Eiting recht heeft op een uitspraak over de transfersoap. Het is aan de arbitragecommissie om een eerlijke en objectieve uitspraak te doen over de situatie.