VN-rapport: Israëlisch beleid verantwoordelijk voor toename geweld door kolonisten

VN-rapport: Israëlisch beleid verantwoordelijk voor toename geweld door kolonisten

Het VN-rapport dat vorige week is gepubliceerd, bevestigt dat het Israëlische beleid verantwoordelijk is voor de toename van geweld door kolonisten. Het rapport stelt dat de Israëlische regering niet genoeg doet om de veiligheid van Palestijnen te waarborgen die in de Westelijke Jordaanoever wonen.

De VN-rapporteur voor de mensenrechten in de Palestijnse gebieden, Michael Lynk, zei dat het Israëlische beleid de kolonisten heeft aangemoedigd om geweld te gebruiken tegen Palestijnen. Hij voegde eraan toe dat de Israëlische regering niet genoeg doet om de kolonisten te stoppen.

Volgens het rapport hebben kolonisten in de afgelopen jaren meer dan 11.000 aanvallen op Palestijnse boeren, herders en hun eigendommen uitgevoerd. De aanvallen variëren van fysiek geweld tot vernielingen van landbouwgrond en boerderijen.

Het rapport stelt ook dat de Israëlische regering niet genoeg doet om de kolonisten te vervolgen die betrokken zijn bij geweld tegen Palestijnen. In plaats daarvan worden Palestijnen vaak vervolgd als ze zich verdedigen tegen de aanvallen van kolonisten.

Het VN-rapport is een schokkende herinnering aan het feit dat het Israëlische beleid verantwoordelijk is voor de toename van geweld door kolonisten. Het is duidelijk dat de Israëlische regering meer moet doen om de veiligheid van Palestijnen te waarborgen en de kolonisten te stoppen die betrokken zijn bij geweld tegen Palestijnen.