Vlieland: Brand verwoest appartementen, bijna 50 gasten tijdelijk ondergebracht

Vlieland: Brand verwoest appartementen, bijna 50 gasten tijdelijk ondergebracht

Vlak voor de kerstvakantie heeft een brand op het eiland Vlieland grote schade aangericht. Een appartementencomplex met bijna 50 gasten is verwoest. Gelukkig is er geen persoonlijk letsel geleden, maar de gasten zijn tijdelijk ondergebracht in andere accommodaties op het eiland.

De brand brak uit in de nacht van 23 december in het appartementencomplex aan de Klinkerweg. Er was een sterke rookontwikkeling en de brandweer kon alleen voorkomen dat de brand zich verspreidde naar andere gebouwen.

De gemeente Vlieland heeft de gasten die in het complex verbleven geholpen met het zoeken naar andere accommodatie. De gemeente heeft ook een noodfonds ingesteld om de gasten te helpen met hun financiƫle situatie.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt onderzocht of er sprake is van brandstichting. De politie heeft een onderzoek gestart en vraagt mensen die informatie hebben over de brand om contact op te nemen.

De gemeente Vlieland heeft laten weten dat ze alles in het werk stellen om de gasten zo snel mogelijk weer een nieuwe plek te geven om te verblijven. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om het appartementencomplex te herstellen.

Hoewel de brand op Vlieland veel schade heeft aangericht, is er gelukkig geen persoonlijk letsel geleden. De gemeente doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de gasten zo snel mogelijk weer een nieuwe plek krijgen om te verblijven.