Vito van Crooij verlaat Sparta na succesvol seizoen voor Saoedische club Al-Wehda

Vito van Crooij heeft zijn afscheid aangekondigd bij Sparta Rotterdam. De middenvelder heeft een succesvol seizoen achter de rug bij de Rotterdamse club en heeft besloten om naar Saoedische club Al-Wehda te verhuizen.

Van Crooij, die vorig seizoen als speler van Jong Sparta debuteerde in het eerste elftal, heeft een geweldig seizoen achter de rug. Hij was een belangrijke speler in de opmars van Sparta naar de tweede plaats in de Eredivisie.

De 21-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij Al-Wehda, een club uit de Saoedische Pro League. Van Crooij is enthousiast over de nieuwe stap in zijn carrière: “Ik ben blij dat ik de kans krijg om mezelf te bewijzen in een ander land. Ik kijk ernaar uit om mijn talent te laten zien in Saoedi-Arabië en ik ben er klaar voor om mijn best te doen voor Al-Wehda.”

Sparta Rotterdam is teleurgesteld dat Van Crooij vertrekt, maar begrijpt zijn beslissing om naar het buitenland te gaan. Technisch directeur Henk van Stee: “We zijn blij dat Vito deze kans krijgt en we wensen hem veel succes in Saoedi-Arabië. We zullen hem missen, maar we begrijpen dat hij deze stap moet zetten om verder te groeien als voetballer.”

Van Crooij speelde in totaal 32 wedstrijden voor Sparta Rotterdam, waarin hij twee keer scoorde. Hij was een belangrijke speler voor de club en zal gemist worden door de supporters.