Vitesse-trainer Cocu stopt na verlies tegen Heerenveen

Vitesse-trainer Cocu stopt na verlies tegen Heerenveen

Vandaag heeft de Eredivisieclub Vitesse aangekondigd dat trainer Phillip Cocu met onmiddellijke ingang is gestopt. De beslissing volgt na het verlies van Vitesse tegen Heerenveen afgelopen weekend.

Cocu was sinds januari 2017 de trainer van Vitesse. Tijdens zijn tijd bij de club heeft hij verschillende successen geboekt, waaronder het bereiken van de KNVB bekerfinale in 2018. Cocu was ook verantwoordelijk voor de promotie van veel jonge spelers naar het eerste elftal, waaronder Matus Bero, Max Clark en Mason Mount.

Hoewel Cocu veel successen heeft geboekt, heeft Vitesse de afgelopen maanden een aantal slechte resultaten geleden. Na de nederlaag tegen Heerenveen afgelopen weekend had Vitesse alleen nog maar twee punten uit de laatste vijf wedstrijden.

De directie van Vitesse heeft aangekondigd dat er op korte termijn een nieuwe trainer zal worden aangesteld. Tot die tijd zal assistent-trainer Leonid Slutsky de leiding over het team op zich nemen.

De beslissing om Cocu te laten gaan is een moeilijke, maar de directie van Vitesse is ervan overtuigd dat het de juiste beslissing is om de club weer op het juiste spoor te krijgen.