Vijf Wolvenwelpen Geboren in Midden-Drenthe

In Midden-Drenthe zijn vijf wolvenwelpen geboren! Het is de eerste keer in meer dan 150 jaar dat er wolven in deze regio voorkomen. De wolvenwelpen zijn ongeveer twee maanden oud en hebben hun eerste stappen gezet in de wildernis.

De wolvenwelpen zijn afkomstig van een wolfspaar dat al enkele jaren in de omgeving rondzwierf. Deze wolven hebben een territorium gevormd in het noordoosten van Midden-Drenthe. Het is voor het eerst dat er een wolfspaar in deze regio is gesignaleerd.

De vijf wolvenwelpen zijn gespot door een lokale boer die de dieren in het veld zag rondrennen. De boer heeft direct contact opgenomen met de Drentse Milieufederatie, die vervolgens de welpen heeft gemonitord. Uit de monitoring bleek dat de welpen gezond en sterk waren.

De Drentse Milieufederatie is erg blij met de komst van de wolvenwelpen. Ze benadrukken dat het belangrijk is om de welpen te beschermen en te respecteren. De federatie roept mensen op om afstand te houden van de dieren en om geen voedsel aan ze te geven.

De komst van de wolvenwelpen is een grote stap voor de natuur in Midden-Drenthe. Het is een teken dat het milieu steeds meer herstelt en dat er meer biodiversiteit ontstaat. De Drentse Milieufederatie hoopt dat de welpen zich goed zullen aanpassen en dat ze een stabiel leefgebied zullen vormen voor toekomstige generaties.