Vier Verdachten in Beeld Bij Deense Politie in Terreurzaak

Vier Verdachten in Beeld Bij Deense Politie in Terreurzaak

De Deense politie heeft vier verdachten in beeld bij een terreurzaak. De verdachten zijn twee mannen en twee vrouwen, allemaal tussen de 18 en 27 jaar oud. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een terreurplannen.

De Deense politie heeft de verdachten opgepakt na een onderzoek dat al maanden aan de gang was. Ze werden gearresteerd in verschillende steden in Denemarken, waaronder Kopenhagen. De politie heeft nog geen informatie vrijgegeven over de aard van de terreurplannen of de identiteit van de verdachten.

Volgens de Deense minister van Justitie, Søren Pape Poulsen, heeft de politie voldoende bewijs om de verdachten te vervolgen. Hij zei dat er geen gevaar is voor het publiek, maar dat de politie de zaak nog steeds onderzoekt.

De Deense premier, Lars Løkke Rasmussen, heeft ook gereageerd op de arrestaties. Hij zei dat de Deense regering niet zal tolereren dat iemand probeert een terreurdaad te plegen in Denemarken. Hij benadrukte ook dat de Deense veiligheidsdiensten goed werk hebben verricht door de verdachten op te pakken.

De Deense politie blijft de zaak onderzoeken en meer informatie wordt verwacht in de komende dagen. De verdachten worden momenteel vastgehouden in afwachting van hun proces.