Vier Telstar-spelers uitgesloten van selectie wegens weigering regenboogshirt te dragen

De Nederlandse voetbalclub Telstar heeft vier spelers uitgesloten van de selectie voor hun weigering om een regenboogshirt te dragen. Deze beslissing werd genomen als onderdeel van een initiatief om de diversiteit en inclusiviteit in de sport te bevorderen.

Telstar is een van de vele clubs die deelneemt aan de ‘Rainbow Laces’ campagne, die wordt georganiseerd door de KNVB. De campagne is bedoeld om homoseksuele sporters te steunen en te laten zien dat iedereen welkom is in de sportwereld.

De vier spelers weigerden om het regenboogshirt te dragen tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Hoewel de club heeft verklaard dat het dragen van het shirt niet verplicht is, heeft het bestuur besloten dat de spelers niet langer deel uitmaken van de selectie.

Het bestuur van Telstar heeft verklaard dat het niet acceptabel is dat spelers weigeren om hun steun te betuigen aan de campagne. Ze stellen dat het dragen van het regenboogshirt een belangrijk statement is dat iedereen welkom is in de sportwereld, ongeacht hun seksuele geaardheid.

De club hoopt dat deze actie een signaal afgeeft dat er geen plaats is voor discriminatie in de sportwereld. Ze willen een omgeving creƫren waarin iedereen zich veilig voelt en waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Hoewel sommige mensen kritiek hebben op de beslissing van Telstar, hopen ze dat hun actie een positieve bijdrage zal leveren aan het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit in de sportwereld.