Vier jaar gevangenisstraf geëist tegen man die minderjarige meisjes afperste met naaktfoto’s

Een man uit Rotterdam is door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het afpersen van minderjarige meisjes met naaktfoto’s. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de meisjes bedreigde met het openbaar maken van hun naaktfoto’s als ze niet zouden doen wat hij wilde. Het OM heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de man.

De man zou zich voordoen als een jongen van dezelfde leeftijd als de meisjes om hen te verleiden tot het sturen van naaktfoto’s. Hij zou de meisjes daarna bedreigd hebben met het openbaar maken van de foto’s als ze niet zouden doen wat hij wilde.

Volgens het OM heeft de man zich schuldig gemaakt aan afpersing, bedreiging en computervredebreuk. De man is ook veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

Het OM stelt dat de man gedurende een lange periode meisjes heeft afgeperst en dat hij daarmee een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de rechten van de minderjarigen. Daarom heeft het OM vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de man.

De rechtbank zal binnenkort uitspraak doen in deze zaak. Het is belangrijk dat dergelijke misdaden worden bestraft om te voorkomen dat anderen dit soort misdaden plegen. Het is ook belangrijk dat slachtoffers van dergelijke misdaden weten dat ze niet alleen staan en dat er hulp beschikbaar is.