Vier dodelijke slachtoffers door uitzonderlijke regenval in Spanje

Vier dodelijke slachtoffers door uitzonderlijke regenval in Spanje

Uitzonderlijke regenval heeft in Spanje vier dodelijke slachtoffers geëist. De regenval begon op maandag en duurde tot woensdag. De regenval was zo hevig dat er overstromingen en aardverschuivingen ontstonden.

De meest getroffen gebieden waren de regio’s Murcia en Almería in het zuiden van Spanje. Er werden meer dan 200 millimeter regen gemeten, wat meer dan het dubbele is van wat normaal gesproken voor deze tijd van het jaar wordt verwacht.

De overstromingen en aardverschuivingen hebben vier mensen het leven gekost. Een vrouw verdronk in de stad Lorca, terwijl een andere vrouw stierf nadat haar auto door de stromende regen in een rivier was geduwd. Twee andere slachtoffers stierven toen hun auto door een aardverschuiving werd begraven.

De overheid heeft de burgers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn en hun huizen niet te verlaten. Er zijn ook noodhulpmaatregelen getroffen om de getroffen gebieden te helpen.

De uitzonderlijke regenval heeft veel schade aangericht in Spanje. Er zijn veel wegen afgesloten, veel huizen zijn overstroomd en veel landbouwgrond is verwoest. De autoriteiten waarschuwen dat de situatie nog erger kan worden als de regen niet stopt.

Het is een trieste situatie voor Spanje, met vier dodelijke slachtoffers als gevolg van de uitzonderlijke regenval. We hopen dat de situatie snel verbeterd en dat er geen andere slachtoffers meer zullen vallen.