Vetter weigert favorietenrol op WK: 'Te veel eer'

Vetter weigert favorietenrol op WK: ‘Te veel eer’

De Nederlandse schaatser Jan Vetter heeft de favorietenrol voor het komende WK afgewezen. Volgens de schaatser is het te veel eer om als favoriet te worden gezien.

Vetter heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt, waaronder een gouden medaille op het WK van vorig jaar. Ondanks zijn prestaties weigert hij de favorietenrol. “Ik voel me vereerd dat ik als favoriet word gezien, maar ik denk dat er veel andere schaatsers zijn die net zo goed zijn als ik. Er zijn veel mensen die net zo hard werken als ik en die net zo goed kunnen schaatsen. Ik denk dat het te veel eer is om mij als favoriet te zien”, aldus Vetter.

De schaatser heeft aangegeven dat hij zich volledig op het WK wil concentreren en dat hij zich niet wil laten afleiden door de verwachtingen van anderen. “Ik wil me volledig focussen op mijn prestaties en niet op wat anderen van mij verwachten. Ik wil mezelf uitdagen om het beste uit mezelf te halen en ik wil mezelf bewijzen dat ik het kan”, aldus Vetter.

Vetter is een van de meest succesvolle schaatsers van Nederland en hij heeft laten zien dat hij een grote toekomst heeft in de sport. Hoewel hij de favorietenrol afwijst, is hij er klaar voor om zijn beste prestaties neer te zetten op het WK.