Vettel verliest record aan Verstappen: 'Alleen maar applaus voor hem'

Vettel verliest record aan Verstappen: ‘Alleen maar applaus voor hem’

De Duitse Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft zijn record van de meeste overwinningen in de sport verloren aan Max Verstappen. Vettel had de titel gehouden sinds 2013, maar Verstappen heeft hem nu ingehaald. Vettel was er niet bij toen Verstappen de overwinning behaalde die hem de titel gaf, maar hij heeft laten weten dat hij alleen maar applaus heeft voor zijn Nederlandse tegenstander.

Vettel, die voor Ferrari reed, won zijn eerste race in 2008 en was daarna een van de meest succesvolle coureurs in de sport. Hij won in totaal 53 races, waaronder vier wereldkampioenschappen. Maar Verstappen heeft nu zijn record gebroken door zijn 54e overwinning te behalen.

Verstappen is nog maar 23 jaar oud, maar heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij won zijn eerste race in 2016 en is sindsdien een van de meest succesvolle coureurs in de sport. Hij heeft al veel records gebroken, waaronder het record voor de jongste coureur die ooit een race heeft gewonnen.

Hoewel Vettel teleurgesteld was dat hij zijn record had verloren, was hij vol lof over Verstappen. Hij zei dat Verstappen een uitzonderlijk talent is en dat hij alleen maar applaus heeft voor hem. Hij voegde eraan toe dat hij er trots op is dat hij deel uitmaakte van de sport tijdens Verstappens opkomst.

Voor Verstappen is dit een grote prestatie en een mijlpaal in zijn carrière. Hoewel hij nog steeds ver achterblijft op Vettel als het gaat om wereldkampioenschappen, is dit een duidelijk teken dat hij een van de beste coureurs in de sport is.

Het is duidelijk dat Vettel en Verstappen twee van de beste coureurs in de Formule 1-geschiedenis zijn. Hoewel Vettel zijn record heeft verloren, is het duidelijk dat hij alleen maar respect heeft voor Verstappens prestaties.