Verzuim bij vrouwen wordt 1 op de 10 keer veroorzaakt door zwangerschap, cyclus en overgang.

Verzuim bij vrouwen is een veel voorkomend probleem in de werkomgeving. Volgens onderzoek wordt 1 op de 10 keer verzuim bij vrouwen veroorzaakt door zwangerschap, cyclus en overgang. Hoewel dit een veel voorkomende oorzaak is, is het belangrijk om te weten dat er meerdere factoren zijn die bijdragen aan verzuim bij vrouwen.

De meest voorkomende oorzaak van verzuim bij vrouwen is zwangerschap. Zwangere vrouwen hebben vaak meer verzuim dan andere werknemers, omdat ze meer tijd nodig hebben om zich te herstellen van de bevalling en om hun kinderen te verzorgen. Ook kunnen zwangere vrouwen last hebben van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid, wat kan leiden tot meer verzuim.

Daarnaast kan ook de menstruatiecyclus een rol spelen bij verzuim bij vrouwen. Veel vrouwen ervaren tijdens hun menstruatiecyclus symptomen zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen, wat kan leiden tot meer verzuim.

Tot slot kan ook de overgang een rol spelen bij verzuim bij vrouwen. Veel vrouwen ervaren tijdens de overgang symptomen zoals stemmingswisselingen, slaapproblemen, gewichtstoename en vermoeidheid, wat kan leiden tot meer verzuim.

Hoewel zwangerschap, cyclus en overgang de meest voorkomende oorzaken zijn van verzuim bij vrouwen, is het belangrijk om te weten dat er meerdere factoren zijn die bijdragen aan verzuim bij vrouwen. Stress, burn-out, depressie en andere psychische problemen kunnen ook leiden tot meer verzuim bij vrouwen. Het is daarom belangrijk dat werkgevers er rekening mee houden dat er meerdere factoren kunnen zijn die bijdragen aan verzuim bij vrouwen.