Verzorger dood en twee anderen gewond na aanval neushoorn in Oostenrijkse dierentuin

In een Oostenrijkse dierentuin is afgelopen week een verzorger om het leven gekomen en twee anderen zijn gewond geraakt door een aanval van een neushoorn. Het incident vond plaats in de dierentuin Schönbrunn in Wenen, waar de neushoorn de verzorger aanviel toen hij de kooi van het dier binnenkwam.

De verzorger, die al meer dan twintig jaar in de dierentuin werkte, was verantwoordelijk voor het verzorgen van de neushoorns. Hij was bezig met het voeren van het dier toen het incident plaatsvond. Twee andere verzorgers die bij hem waren, raakten ook gewond.

Volgens de directeur van de dierentuin was de neushoorn normaal gesproken rustig en vriendelijk. Hij zei dat de verzorger waarschijnlijk te dicht bij het dier kwam, waardoor het dier bang werd en aanviel.

De directeur voegde eraan toe dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er nog meer ongelukken gebeuren. Er wordt nu extra opgelet dat er geen verzorgers te dicht bij de neushoorns komen en er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Het incident is een tragisch voorbeeld van hoe gevaarlijk het kan zijn om met wilde dieren te werken. Hoewel de meeste dieren in dierentuinen rustig en tam zijn, kunnen ze in sommige situaties agressief worden. Daarom is het belangrijk dat verzorgers altijd voorzichtig zijn en de juiste veiligheidsmaatregelen nemen.