Vervroegde Afsteken Vreugdevuren Den Haag en Scheveningen vanwege Harde Wind

De stad Den Haag en Scheveningen hebben besloten om de vreugdevuren vanwege de harde wind te vervroegen. De vreugdevuren zouden normaal gesproken op 31 december om middernacht afgestoken worden, maar door de harde wind zal dit nu al op 30 december om 20.00 uur gebeuren.

De organisatie van de vreugdevuren heeft in samenspraak met de gemeente Den Haag besloten om de vreugdevuren te vervroegen. De reden hiervoor is dat de harde wind die er op dit moment heerst, het afsteken van de vreugdevuren onveilig maakt. Door de vreugdevuren te vervroegen, kunnen bezoekers van het evenement veilig genieten van de vreugdevuren.

Het vervroegen van de vreugdevuren betekent ook dat er een aantal aanpassingen moeten worden gedaan aan het programma. Zo zal de optocht die normaal gesproken om 19.00 uur zou starten, nu al om 17.00 uur beginnen. Ook zal het muziekprogramma op het strand eerder beginnen, om 18.00 uur in plaats van 20.00 uur.

De organisatie van de vreugdevuren benadrukt dat het vervroegen van de vreugdevuren niet betekent dat het evenement minder spectaculair zal zijn. Er zullen nog steeds verschillende soorten vuurwerk worden afgestoken, waaronder vuurpijlen, fonteinen en knallers.

Het vervroegen van de vreugdevuren is een verstandige beslissing, omdat het ervoor zorgt dat bezoekers veilig kunnen genieten van het evenement. Het is belangrijk dat iedereen die naar het evenement komt, zich houdt aan de aangepaste tijden en de veiligheidsmaatregelen die door de organisatie worden genomen.