Versterking voor Oekraïne onderweg, ondanks over en weer aanvallen

Versterking voor Oekraïne onderweg, ondanks over en weer aanvallen

De spanningen tussen Oekraïne en Rusland zijn de afgelopen jaren steeds verder opgelopen. Hoewel er over en weer aanvallen plaatsvinden, is er toch versterking onderweg voor Oekraïne.

De Europese Unie heeft een aantal maatregelen genomen om Oekraïne te helpen. Er is een pakket aan economische steun goedgekeurd dat de economie van het land moet helpen herstellen. Daarnaast heeft de EU ook militaire steun aangeboden, waaronder financiële steun voor de modernisering van het Oekraïense leger.

De Verenigde Staten hebben ook hun steun aan Oekraïne versterkt. Ze hebben een aantal wapens geleverd, waaronder anti-tank raketten en luchtafweerraketten. Ook hebben ze militaire adviseurs gestuurd om de Oekraïense strijdkrachten te helpen bij hun training.

Ook andere landen hebben hun steun aan Oekraïne versterkt. Canada heeft bijvoorbeeld een aantal militaire trainers gestuurd om te helpen bij de opleiding van Oekraïense soldaten. Turkije heeft ook militaire hulp geleverd, waaronder een aantal tanks en helikopters.

Hoewel er over en weer aanvallen plaatsvinden, is er toch versterking onderweg voor Oekraïne. De internationale gemeenschap staat achter het land en stuurt hulp om de strijdkrachten te helpen bij hun verdediging. Dit is een positief teken dat de internationale gemeenschap bereid is om Oekraïne te helpen in deze moeilijke tijden.