Verstappen wint pole na matige trainingen: 'Geen weddenschappen tegen mij'

Verstappen wint pole na matige trainingen: ‘Geen weddenschappen tegen mij’

Max Verstappen heeft de pole-position gewonnen voor de Grand Prix van Spanje, ondanks matige trainingen. De Nederlandse coureur zei dat hij zich niet had verwacht dat hij de pole zou winnen.

Verstappen begon de dag met een matige vrije training, waarbij hij alleen de zevende plaats behaalde. In de tweede vrije training ging het iets beter, maar hij eindigde nog steeds op de zevende plaats.

Het was pas in de kwalificatie dat Verstappen zijn ware kracht liet zien. Hij was de snelste in alle drie de sessies en won de pole-position met een tijd van 1:16.843.

Na afloop van de kwalificatie was Verstappen blij met zijn prestatie. “Ik had niet verwacht dat ik de pole zou winnen na mijn matige trainingen”, zei hij. “Ik ben blij dat ik het heb gedaan en ik hoop dat ik morgen ook kan winnen.”

Verstappen voegde eraan toe dat hij niet van plan is om weddenschappen tegen zichzelf af te sluiten. “Ik denk niet dat ik weddenschappen tegen mezelf moet aangaan, want je weet nooit wat er kan gebeuren”, zei hij.

Verstappen heeft een goede kans om morgen te winnen, maar hij weet ook dat er veel concurrentie is. Hij zal alles moeten geven om de overwinning binnen te halen. Als hij dat doet, zal hij de tweede overwinning van het seizoen behalen.