Verstappen op pole: bekijk de startopstelling voor de Grand Prix van Qatar

Max Verstappen heeft de pole position veroverd voor de Grand Prix van Qatar. De Nederlander was de snelste in de kwalificatie en zal morgen vanaf de eerste startpositie vertrekken.

De kwalificatie was spannend, met Verstappen die de eerste twee sectoren van de baan sneller aflegde dan zijn concurrenten. In de laatste sector kon hij zijn voorsprong verder uitbreiden, waardoor hij de pole position veilig stelde.

Het is de tweede keer dat Verstappen op pole staat in Qatar. In 2019 won hij de race vanaf de eerste startpositie. De Nederlander heeft dus een goede kans om morgen opnieuw te winnen.

De startopstelling voor de Grand Prix van Qatar is als volgt: Verstappen staat op pole, gevolgd door Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sergio Perez en Charles Leclerc. De rest van het veld bestaat uit Esteban Ocon, Carlos Sainz, Lando Norris, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen, George Russell, Nicholas Latifi, Yuki Tsunoda en Mick Schumacher.

Verstappen heeft dus een goede kans om morgen te winnen. Maar met zo’n sterke startopstelling is het moeilijk te voorspellen wie er uiteindelijk als eerste over de finish zal komen.