Verstappen geniet van recordzege in Mexico: 'Het is een ongelooflijk jaar'

Verstappen geniet van recordzege in Mexico: ‘Het is een ongelooflijk jaar’

Max Verstappen geniet met volle teugen na zijn speciale overwinning in Mexico. De wereldkampioen boekte op het Autódromo Hermanos Rodríguez zijn veertiende overwinning van het seizoen, een record in de Formule 1.

“Het is een ongelooflijk jaar en ik geniet er enorm van. Ik blijf proberen nog meer races te winnen”, zei de 25-jarige Verstappen kort na de race tijdens het podiuminterview.

In Mexico reed Verstappen het gedeelde record van meeste zeges in één seizoen van Sebastian Vettel en Michael Schumacher uit de boeken. Dat deed de Red Bull-coureur op soevereine wijze.

Verstappen startte van pole en behield na de start de leiding. Hij moest die na zijn bandenwissel heel even afstaan aan Lewis Hamilton, maar nam de koppositie weer over toen de Brit even later zijn pitstop maakte. Hij reed vervolgens 45 ronden lang op dezelfde banden simpel naar de winst.

“Ik moest heel erg op mijn banden letten, want het was een heel lange stint. Maar de auto voelde heerlijk en het tempo was prima”, zei Verstappen, die voor de vierde keer won op het hooggelegen circuit in Mexico. “Het publiek hier is geweldig. Wat een fantastische atmosfeer.”

Verstappen heeft nog twee races om zijn record aan te scherpen. Over twee weken komt hij in actie tijdens de Grand Prix van Brazilië. Een week later wordt het seizoen afgesloten in Abu Dhabi.